Braintegrate

Roep om medicatie door scholen voor drukke kinderen.

Docent over drukke kinderen: ‘Dat wij om medicatie vragen, is een noodroep van het onderwijs’

‘Of medicatie, of uw kind moet naar een andere school.’ Het is een ultimatum dat ouders van een druk kind te horen krijgen als docenten met hun handen in het haar zitten.

Mijn collega Marijke van Dellen ( www.neurofeedbacktraining.amsterdam.nl ) reageerde op de “noodkreet”van een docent over de stijgende lijn van medicatie van leerlingen.
——-
 ‪#‎DeMonitor‬. Hoe gemakkelijk wil je het hebben? Roep om medicatie is noodroep van het onderwijzend personeel? Ja,ja….. ik snap dat het lastig is als je een hele grote klas hebt en er een flink aantal erg drukke kinderen in zit. Lijkt me ook echt niet gemakkelijk. Maar, lieve leerkrachten, niemand heeft ook beweerd dat lesgeven op een basisschool ‘makkelijk’ zou zijn. Het is een vak, een moeilijk en verantwoordelijk vak. En om dan kinderen willens en wetens gedwongen ‘rotzooi’ te laten slikken, waarvan inmiddels bewezen is dat het op latere leeftijd ernstige psychische klachten kan veroorzaken, omdat je het als leerkracht wat ‘makkelijker’ wil hebben…… En dan ook nog eens volkomen veilige en zeer effectieve alternatieven voor die medicatie, zoals neurofeedbacktraining, met argwaan en dedain te bekijken…….. dan gaat voor mij de gemakzucht van deze leerkrachten wel erg ver. Hoe vaak heb ik niet leerkrachten in mijn regio uitgenodigd om eens te leren over wat neurofeedbacktraining doet. In de meer dan 12 jaar dat ik dit werk nu doe zijn er maar een paar geweest die daar gehoor aan hebben gegeven. Er zijn andere, bewezen alternatieven voor de medicatie, al jaren beschikbaar. Steek je nek eens uit, oriënteer je eens breder, geef het eens een kans. Ik kom met plezier bij de school langs om voorlichting en een demonstratie te geven. Zo uitzonderlijk vreemd dat hier nooit naar wordt gevraagd!! Gelukkig weten de ouders mij en mijn collega neurofeedbacktrainers wel te vinden, op basis van mond-op-mond op het schoolplein.

Hieronder een link naar een recent onderzoek uit Noorwegen naar de effectiviteit van neurofeedback ten opzichte van medicatie.

Conclusie: neurofeedbacktraining is even effectief als medicatie. De schoolresultaten verbeterden het meest in de groep die neurofeedbacktraining deed.

Hoe ‘gemakkelijk’ wil je het hebben?

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25214789.

——

Liever je kind niet aan de medicijnen? Neurofeedback werkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.