Braintegrate

Jongeren

Getraind kind presteert beter

Troubled StudentProblemen met de concentratie. Moeite met leren, als gevolg van dyslexie en dyscalculie. Autisme of ADHD. Het is een lange lijst met oorzaken waarmee kinderen soms te kampen hebben. Dat kan leiden tot minder goed functioneren binnen het gezin en/of tot verminderde schoolprestaties. Voor kinderen en hun ouders is dat geen prettige situatie.

Concentratieverbetering

Met neurofeedbacktraining valt een ommekeer te bewerkstelligen. Het kind of de jongere leert omgaan met het probleem. Het concentratievermogen verbetert en leren gaat makkelijker. In algemene zin wordt het leven thuis en op school aangenamer. Een klein aantal sessies kan ook voldoende zijn om een kind voor te bereiden op bijvoorbeeld een CITO-toets.

Vanaf een leeftijd van 4 tot 5 jaar komen kinderen in aanmerking voor neurofeedback. Het gaat erom dat ze stil kunnen zitten bij het bekijken van films tijdens de training. De ouder(s) is/zijn welkom bij de intake en de eerste trainingsessie. Bij de volgende sessies is het de bedoeling om buiten de praktijkruimte te wachten. Vanzelfsprekend is het mogelijk om vragen te stellen over de voortgang of als er iets aan de hand is. Dat maakt deel uit van de nazorg rondom de behandeling.

Extra sessies als APK.

motiviertes team zeigt daumen hochBij pubers kan het soms zinvol zijn dat zij, als gevolg van invloed van hun puberteit, na een eerder afgeronde neurofeedbacktraining nog enkele extra sessies ondergaan. In die zin fungeert zo’n reeks als een soort APK, zeg maar een periodiek onderhoud. Dit geldt overigens ook voor volwassenen.

 

 

CONTACT