Braintegrate

Coaching en begeleiding

Alle tijd voor vragenquestion-mark

Voor en na een trainingssessie is er tijd om te bespreken hoe de cliënt de behandeling ervaart en waar hij of zij tegenaan loopt. Dat maakt het tevens mogelijk om advies te geven over wat er eventueel naast de neurofeedbacksessies mogelijk is.

Doorverwijzen

Soms komt doorverwijzing naar andere instanties of specialisten ter sprake. Ook willen cliënten weten hoe zij naar zichzelf moeten gaan kijken. Of komt een ouder met meer specifieke vragen over een kind dat bijvoorbeeld ADHD heeft. Omdat neurofeedbacktrainer Karin ten Doesschate als ervaringsdeskundige daarin de weg kent, wordt dat tijdens zulke gesprekken altijd als prettig ervaren. Binnen de veilige muren van de praktijk van Braintegrate is daar ook alle gelegenheid voor.

Binnen ons zakelijk netwerk heeft Braintegrate goede resultaten bereikt met een combinatie van Neurofeedback en EMDR. Deze EMDR sessies worden verzorgd door de Praktijk voor Hypnotherapie Judith Bosman. Zij heeft de praktijk in hetzelfde pand aan de Valkenstraat 17. Klik hier voor haar website.

Ondersteunende en activerende begeleiding

Zahnrad - Puzzle blauHet is ook mogelijk voor cliënten om begeleiding te krijgen via het Persoonsgebonden budget. Deze begeleiding wordt gegeven aan cliënten met een aan autisme gerelateerde stoornis zoals ADHD, ADD, en Asperger. Dit om ondersteuning te krijgen bij het dagelijks omgaan met stressvolle, uitdagende of soms, voor de cliënt, onbegrijpelijke relationele situaties. Door de door ons opgebouwde kennis hebben wij een enorm inzicht in de denkwereld van deze cliënten verworven en kunnen wij helpen de puzzel te completeren.

Coaching

Wat is coaching? Een coach is iemand die naast de cliënt staat, met wie hij/zij samen naar de vraagstukken kijkt. Een coach helpt de cliënt met het vinden van zijn of haar eigen kwaliteiten en leert hem/haar die vaker toe te passen. De cliënt weet vaak beter wat de vragen zijn en dus ook de antwoorden daarop, ook al is hij/zij zich daar niet altijd van bewust.

GingerCatTijdens gesprekken met de coach word de cliënt zich bewust van zijn/haar kwaliteiten en vaardigheden en leert hij/zij hoe deze vaker in te zetten zijn. Op die manier krijg de cliënt snel het gevoel het leven weer in eigen hand te hebben. Meestal zijn er maar een paar sessies nodig om van je levensverhaal (weer) een succesverhaal te maken.

Met de coach richt de cliënt zich op de gewenste situatie, de toekomst zoals hij/zij die voor zich ziet. We kijken naar de dagen dat problemen er niet of in mindere mate zijn en wat je dan anders doet. We kijken of je eerder in een soortgelijke periode hebt gezeten en hoe je daar uit bent gekomen. Wat heeft daarbij geholpen en hoe zet je dat vaker en effectiever in? De cliënt leert meer te doen wat voor hem of haar werkt en minder wat niet werkt. Vanuit deze basis is analyseren van het probleem of uitgaan van een diagnose niet nodig.

Voor wie?

Coaching is voor mensen die:

 • – hun persoonlijke effectiviteit willen verhogen
 • – balans willen brengen in werk en leven
 • – meer verdieping zoeken in hun leven
 • – vragen hebben met emotionele achtergronden
 • – willen leren hoe ze met problemen en tegenslag kunnen omgaan
 • – optimaal willen presteren
 • – erachter willen komen wat ze zelf echt belangrijk vinden
 • – vastgelopen zijn in hun problemen

Coaching is er ook voor mensen die problemen hebben met:

 • – relaties
 • – werk
 • – blijven genieten
 • – burn-out
 • – midlifecrisis

Tijdens de intake maken we kennis met elkaar, vinden we de persoonlijke vragen en kijken we of het voldoende klikt om met elkaar verder te gaan.  Een coaching sessie duurt ongeveer een uur.

Klik hier voor tarieven en vergoedingen.

 

CONTACT

 

Chat nu via WhatsApp.