Braintegrate

Bedrijven

Voorkom burn-out op en rond de werkvloer.

Als manager of directeur van een bedrijf kent u ze ongetwijfeld wel, al of niet van dichtbij. Mensen die bezwijken onder de werkdruk. Medewerkers – op elk niveau – die te moeilijk ‘nee’ kunnen zeggen, toch “de klus” aanpakken en door de overladen werkdruk niet 100% kunnen presteren. burn outDaarmee lopen ze het risico dat hun takenpakket groeit of dat ze aan te hoge verwachtingen moeten of willen voldoen. Hieraan zitten altijd grenzen, alleen worden die meestal ongemerkt overschreden. En het zijn vaak de perfectionisten in een bedrijf die hun grens niet goed bewaken en op een kwade dag ziek thuis zitten.

Dán is het te laat. Een burn-out kan het gevolg zijn. De betrokkene krijgt het zwaar te verduren. Voor het werkproces is verlies aan mankracht verre van ideaal. Wat doet u dan? Of nog beter, hoe voorkomt u dat?

Preventief en curatief

Burn-out zijn zowel preventief als curatief aan te pakken via neurofeedback. Het gaat erom signalen voor zo’n burn-out tijdig te herkennen. Misschien denkt u: het is een goede kracht, maar hij functioneert niet goed. Heeft u het echter bij het rechte eind? Bij zo’n oordeel kan de bedrijfsarts een rol spelen en wij voor ondersteunende neurofeedbacktraining.

Braintegrate is gespecialiseerd in het geven van neurofeedbacktrainingen volgens de Zengar NeurOptimal™ methode. Via een aantal sessies zorgen wij ervoor dat de figuurlijk opgebrande medewerker langzaam maar zeker herstelt. Wat minstens zo belangrijk is, gaandeweg leert hij of zij om naar het lichaam te luisteren. Hoe lang het hersteltraject duurt, is afhankelijk van de ernst van de situatie. Als het probleem tijdig wordt onderkend, volstaat een curatieve aanpak.

Beter timemanagement

erfolgreicher geschäftsmann jubeltDe positieve effecten laten zich raden. De betrokkene is in staat tot aanmerkelijk beter timemanagement. De werkprestaties verbeteren. De ziekteverzuimcijfers kunnen omlaag; bij preventief ingrijpen is er zelfs geen ziekteverzuim.

Het is beter voor alle partijen, in de eerste plaats voor de medewerker. Het bedrijf hoeft niet op zoek naar een vervanger en kennis en ervaring blijven behouden. Het voorkomt dat de opgebouwde kennis weglekt naar elders. Verder wordt de maatschappij niet opgezadeld met extra kosten. Duidelijker kan een win-winsituatie niet zijn. Belastingtechnisch gezien kunt u de onkosten voor neurofeedback overigens aftrekken als timemanagement of re-integratiekosten.

Schakel Braintegrate in

Laat u informeren over wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen in het geval van een burn-out. U wilt uw gewaardeerde medewerker toch liever gezond op het werk zien dan ziek thuis?

Vraag informatie aan of bel Karin ten Doesschate vandaag nog op: +31 (0)654613701.

 

 

CONTACT